Yrkesbiodlarkonferensen drar igång på fredag

120 besökare per dag förväntas komma till Yrkesbiodlarkonferensen i Nyköping till helgen.
– Det finns massor med intressanta saker i programmet, säger Staffan Tegebäck som tagit hand om det praktiska i planeringen inför stormötet.
– Det blir en mix av praktisk biodling och politik, säger Thomas Dahl som ansvarar för programmet.

På fredag morgon inleds årets stora Yrkesbiodlarkonferens med Jordbruksverkets dag. Ett schema fullspäckat med information finns på plats.
– Det är väldigt bra att Jordbruksverket har sin biodlardag tillsammans med oss, istället för att vi har varsitt arrangemang för samma målgrupp, menar Thomas Dahl som tagit hand om schemat för de tre dagarna i Nyköping.
Minst 120 personer om dagen kommer att delta, men för den som ännu inte har anmält sig är det bråttom då tisdag är sista dagen för det.
– Lustgården har lämnat återbud på sin utställning, och det är några mindre ändringar i programmet i sista stund. Det finns ett fåtal platser kvar på fredagskvällens wiskeyprovning, berättar Staffan Tegebäck som skött det praktiska inför konferensen.

Workshop om framtiden

Själv ser han fram emot workshopen om hur Biodlingsföretagarna som förening ska ta sig an framtiden.
– Jag hoppas att det ska ge oss många positiva tankar och visioner för framtiden. Sedan finns det massor med intressanta saker i programmet, säger Tegebäck.
Thomas Dahl vet sedan tidigare att ett mycket uppskattat inslag är när olika yrkesbiodlare berättar om sitt praktiska arbete.
– Mer eller mindre kända yrkesbiodlare berättar hur de gör rent praktiskt. På andra programpunkter är det gäster från våra grannländer som berättar hur de arbetar, säger Dahl.

Biodlingsföretagarna hälsar välkomna till Nyköping 9-11 februari och Yrkesbiodlarkonferensen 2018.

Hela programmet och annan information finns på: http://www.bioodlingsforetagarna.se/aktiviteter/BK2018_Program_Uppslag_9jan2018.pdf