Kurser – anmäl dig nu!

HONUNGSRINGEN

Honungens kvalitet och egenskaper

avhandlas under en heldag fredagen den 24 april kl 10-16.
Det är Honungsringen som bjuder in till kursen där oberoende kontroller genom certifiering och aromanalyser kommer att avhandlas.
Kursen, som är ett webinarium, kommer att ske via länk på Studieförbundet Vuxenskolans webb. Denna länk fås i samband med kallelsen. För er som medverkar på länk kommer ett paket med honungsprover till sensoriktestet att skickas ut med post några dagar innan kursstart.
Anmälan gör du på www.sv.se, sök på koden 353 78 senast den 14 april.
Kallelse med faktura skickas till anmälda deltagare via mejl. För mer information, kontakta lotta.fabricius@apinordica.se eller på 070-735 28 58.

Bihälsa för ökad vinteröverlevnad

Gör din egen bihälsoplan och få individuell rådgivning med uppföljning under säsongen och utvärdering efter vintern. På uppstartsträffen medverkar den regionale bihälsorådgivaren och bihälsokonsulenten, Preben Kristiansen.
Kursen anordnas av SLU, Biodlingsföretagarna och Studieförbundet Vuxenskolan. Den är ett webinarium som genomförs den 14 april i Nässjö (kod 37990), i Enköping den 15 april (kod 41509), i Kristianstad den 20 april (kod 111815) och i Falköping den 25 april (kod 306092).
Anmäl dig senast en vecka innan kursstart på www.sv.se, sök på koden. Kursen pågår mellan 9:30-16:00 och kostar 1.000 kronor.
Vill du veta mer kontaktar du lotta.fabricius@slu.se, tel 070-735 28 58.

Före skörd

Den 2-3 maj arrangeras Före Skörd på Brevens Bruk i Närke.
Rundabordssamtal om biodling och utbyte tillsammans med “traktens ikoner” Johan Ingjald, Erik Österlund, Björn Lagerman och Thomas Dahl.
Begränsat antal platser. OBS! Erbjudandet gäller endast Biodlingsföretagarnas medlemmar.
Pris 1.500:- exklusive moms (1.875:- inkl moms). I priset ingår en övernattning, två luncher, eftermiddagsfika och en buffémiddag. Enklare boende i dubbelrum erbjuds med frukost söndag morgon. Dryck ingår inte i priset.
Vi träffas på Brevensgården i Brevens Bruk för gemensam lunch kl 12.00 lördagen den 2 maj och avslutar efter lunch på söndagen den 3 maj.
Hämtning vid tågstationen i Vingåker kan ordnas efter överenskommelse.
Anmälan senast 15 april till Helena Ring Johansson, ordforande@biodlingsforetagarna.se.
Välkomna!