APITERAPI och covid-19

I början av juni höll Dr. Stefan Stangatciu en föreläsning om covid-19 och biprodukter. Hela presentationen finns som PDF att ladda ned i slutet av inlägget. Det är en omfattande föreläsning och PDFen innehåller drygt 400 sidor.

Dr. Stangaciu föreläste i en dryg timme och sedan lämnade han ordet och frågorna fria till de deltagare som hade anslutit via zoom. Det var läkare, professorer och apiterapeuter från stora delar av västvärlden. Eftersom han ville nå så många som möjligt så hade han delat upp föreläsningen i tidszoner och gjorde samma föreläsning och upplägg vid andra klockslag under några dagar.

Han och flera läkare vittnade om att de framgångsrikt behandlat symptom från Covid-19, som exempelvis torrhosta och andningssvårigheter, med olika biprodukter.

Eftersom man vet att många av biprodukterna har en antiviral effekt misstänker man att det även kan ha en förebyggande effekt för vårt immunförsvar.

Nu frågar man sig om biodlare på något sätt är skyddade mot Covid-19. Internationella apiterapiförbundet har gjort en ovetenskaplig undersökning och frågat biodlingsförbund i stora delar av världen hur många aktiva biodlare som faktiskt avlidit av sviterna från covid 19. Flera av de som var samlade på föreläsningen hade ställt frågorna i sina egna länder och det verkade som om biodlare var underrepresenterade i denna grupp.

Hämta och läs presentationen som PDF